martes, 14 de agosto de 2018

Grups Interactius

Bon dia a tots i totes!!

Per a finalitzar aquesta unitat didàctica, com vam acordar fa unes setmanes, realitzarem a l'aula un taller de grups interactius on traballarem activitats d'ABN.
Hem de senyalar que una de les activitats més motivadores i més exitoses d'enguany al nostre centre, ha sigut la dels grups interactius. Grups Interactius és una metodologia que forma part de les denominades ACTUACIONS EDUCATIVES D'ÈXIT. Aquest projecte té com a objectiu explorar i investigar estratègies de cohesió social que contribueixen a superar les desigualtats.
Com ja hem explicat, per a la seua realització formarem grups de 5 o 6 alumnes. Aquests grups són heterogenis. Durant una sessió, els alumnes canvien d'activitat cada 15 o 20 minuts. En cada equip hi ha un adult voluntari que tutoritza l'equip i dinamitza les interaccions.
El voluntari és una persona externa al centre (mare, pare, antic alumne,...) no cal que explique ni "ensenye" als xiquets, només ha de procurar que tots participen, que mantinguen un nivell de veu adequat en l'activitat, que interactuen entre ells,...
Durant cada sessió es realitzen quatre activitats diferents, que poden ser de la mateixa matèria o temàtica.
Són els grups els que canvien d'activitat i de voluntari, enriquint les interaccions i connectant-se amb el gust pel dinamisme.
El mestre controla el temps i serà molt important recordar les normes abans de començar la sessió.
En la nostra aula tots els matins dels divendres cada dos setmanes era l'activitat més esperada. Per aquesta unitat didàctica hem proposat activitats del mètode ABN (en el que treballem el càlcul i la numeració de forma diferent) i amb els quals els xiquets estan molt motivats. 
Les activitats proposades van ser les següents:
  • El destrossa nombres: es tracta de descompondre un nombre de totes les formes possibles, per exemple:   30= 10+10+10       30= 70-40      30= 20+10      30= 5+5+10+5+5
  • Crucinombres: consisteix com el seu nom indica en fer un mots encreuats amb nombres. Per a la seua realització hem confeccionat unes taules i el desenvolupament és molt senzill: 
    • Col·loquem un nombre en una de les caselles i a partir d'aquest els alumnes el completen.
    • Les files es completen sumant o restant 1.
    • Les columnes es completen sumant o restant 10.
  • Sumes amb escuradents: consisteix en la descomposició d'un nombre en desenes i unitats.
  • Els amics del 10: l'objectiu d'aquesta activitat consisteix en fer un repartiment irregular entre dos, el que porta al nen a explorar diferents opcions dins de la caseta de descomposició.
Totes les famílies que vullguen participar, a més de les que ja heu confirmat la vostra participació i heu viscut l'experiència, podeu fer-me arribar la nota que hem enviat a casa qualsevol dia en la bossa dels seus fills fins a una setmana abans de l'activitat.

Espere que us animeu a col·laborar. Gràcies per la vostra participació. 
Una salutació la "senyo" Miriam

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.